Община Русе публикува становище относно казуса с улица Витоша. По-рано днес русенци заявиха пред РусеМедиа, че искат

...
</TD
>Община Русе публикува становище относно казуса с улица Витоша. По-рано днес русенци заявиха пред РусеМедиа, че искат
Коментари Харесай

Русенци искат да кръстят разбита улица Пенчо Милков, Общината отговори 

Община Русе публикува становище относно проблема с улица  " Витоша ". По-рано днес русенци обявиха пред РусеМедиа, че желаят да кръстят разбитата улица  " Пенчо Милков ". Хората се възмущават, че съгласно локалната управа улицата не е в регулация и всички живущи остават отвън закона, а заплащат налози.

Ето какво гласи позицията на Община Русе:

Съгласно настоящия проект за улична регулация, ул. " Витоша “ е тупик (задънена улица) до осова точка 445, т. е. не е планувано излизане към бул. " Неофит Бозвели “. Уличната регулация не е приложена, поради обстоятелството, че минава през частни парцели и здания.

От отговор на запитване от април т.г. на общинския консултант Йорданка Даневска стана ясно, че през актуалната календарна година се възнамерява възлагането на непълен текущ ремонт по улицата.

Със положението ѝ са осведомени строителни специалисти от Община Русе, които са изготвили и настояща количествено-стойностна сметка.

Община Русе припомня, че в актуалната обстановка на липса на признати държавен, а от там и общински бюджет, предпочитано се разпореждат текущите ремонти на съществени улици в кварталите и такива, по които се движат транспортните средства от градския превоз.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР